×

Landningssida

Vad är en landningssida och hur kan den hjälpa mig?

En landningssida är precis vad det låter som: en sida som dina besökare landar på när de besöker din webbplats. Men bara för att förklaringen är så enkel betyder det inte att själva sidan ska vara simpel. Landningssidor är nämligen viktiga verktyg i din digitala marknadsföring. De gör dina besökare och kunder uppmärksamma på ett specifikt innehåll samt uppmuntrar till klick och köp.

Genom att skapa landningssidor som är optimerade för dina viktigaste sökord kan du håva in besökare till din sajt och konvertera dessa. En landningssida bör även optimeras för att generera en hög andel konverteringar. Om du inte redan känner dig övertygad om dessa sidors förträfflighet bör du fortsätta läsa och få mer inspiration!

En landningssida har många fördelar för dig och ditt företag

Landningssidor är ett av de vassaste verktygen i en marknadsförares eller försäljares låda. En landningssida ger dig en utmärkt möjlighet att generera leads och försäljningar. Dessa är några av de viktigaste fördelarna med dessa sidor:

  • Jobbar dygnet runt
  • Ökar din trovärdighet
  • Förbättrad synlighet i sökmotorer

Din landningssida jobbar dygnet runt

Den främsta fördelen med landningssidor är att de ständigt jobbar, även när du själv inte gör det. En landningssida är som ett slags digitalt skyltfönster som alltid är tillgänglig och lockar till sig potentiella kunder. Sidan håvar in besökare åt dig och konverterar dessa till leads eller kunder.

Allt detta sker automatiskt utan att du själv behöver agera aktivt. Du kan därmed ta en sovmorgon, åka på semester eller jobba med något helt annat – landningssidan fortsätter att jobba åt dig oavbrutet.

Landningssidan ökar din trovärdighet

En landningssida får dig att framstå som trovärdig i dina besökares ögon. De kan nämligen se att du har lagt ner tid på att ta fram en specifik sida för just dem och deras problem. Genom att erbjuda en lösning på problemet kan du dels konvertera besökaren och samtidigt bygga tillit och ett förhållande till denne.

Den förbättrar din synlighet i sökmotorer

Konkurrensen om att synas högt upp i sökmotorer såsom Google har hårdnat på senare år. Numera är det viktigt att du och ditt företag ständigt skapar nytt och relevant innehåll. Med hjälp av landningssidor kan du dra nytta av din auktoritet och få en ökad synlighet i Google och andra sökmotorer.

Kontakta oss för mer information om hur en landningssida kan hjälpa dig att driva trafik och öka antalet konverteringar!

BEGÄR EN GRATIS SEO OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett bra pris på er nästa top-rankade hemsida. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis offert